Biografie

Ico Maly (1978) is doctor in de cultuurwetenschappen (Universiteit Tilburg), licentiaat in de Vergelijkende Cultuurwetenschappen en post-licentiaat in de Ontwikkelingssamenwerking, optie politiek en conflict (Universiteit Gent).

Sinds 2015 is verbonden aan de Universiteit van Tilburg waar hij New Media and Politics doceert. Tevens is hij gastprofessor aan het RITS –  Brussel waar hij het vak Politiek & cultuur doceert en aan Kaho Kortrijk doceert hij het vak diversiteit. Hij was vijf jaar lang de coördinator van Kif Kif (2009-2015) Hij publiceert al jaren over beeldvorming, media, identiteitsvorming, racisme, nationalisme, (super)diversiteit, democratie en de strijd voor vrijheid en gelijkheid.

Maly schreef o.a. N-VA | Analyse van een politieke ideologie (EPO, 2012) en De beschavingsmachine. Wij en de islam (EPO, 2009).  In 2014 schreef hij samen met Jan Blommaert & Joachim Ben Yakoub het boek Superdiversiteit en democratie (EPO). In hetzelfde jaar bracht hij ook het e-boek Superdiversiteit in Oostende uit (Gratis downloadbaar op kifkif.be) Onder zijn redactie verscheen eerder Cultu(u)rENpolitiek, dat in 2008 de publieksprijs van boekhandel De Groen Waterman won. Samen met Jan Zienkowski was hij redacteur van het e-boek: “Het rijpen van de geesten” (Kif Kif).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s